Hirdetés

Feltörték a Bitcoin-alapító e-mailjét



|

A hacker azt állítja, tudja, ki a rejtélyes Satoshi Nakamoto.

Hirdetés

A Wired keddi riportjában azt írta, feltörték a titokzatos Bitcoin-alapító, Satoshi Nakamoto e-mail fiókját. A hacker, aki csak „Jeffrey-ként” mutatkozott be, azt állítja, olyan dokumentumok birtokába jutott, amelyek segítségével kideríthető, ki is valójában Nakamoto. Azt ígéri, hogy ha összedobnak neki 25 bitcoint (~ 12 000 dollár), nyilvánosságra hozza a dokumentumokat.

Hirdetés

A hacker, bizonyítandó, hogy tényleg átvette az irányítást a fiók felett, a következő, Nakamotónak címzett üzenetet tette közzé a P2P alapítvány Bitcoin-fórumán: „Kedves Satoshi. A doksijaidat, jelszavaidat és IP-címeidet a darkneten árulják. Úgy fest, nem megfelelően konfiguráltad a Tort, és valamikor 2010-ben, amikor használtad a fiókodat, kiszivárgott az IP-d. Nem vagy biztonságban. Tűnj el onnan, ahol most vagy, mielőtt ezek az emberek árthatnának neked. Köszönjük, hogy feltaláltad a Bitcoint.”

A Bitcoin 2009-es bemutatkozása óta sokan próbálták kinyomozni, ki állhat a virtuális valuta mögött. Mindeddig sikertelenül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.