Hirdetés

Feltörték Zuckerberg Twitter-és Pinterest-fiókját



|

Valószínűleg egy korábbi LinkedIn-szivárgás miatt jártak sikerrel a hackerek.

Hirdetés

Nem túl meglepő dolog, de Mark Zuckerbergnek, a Facebook ügyvezető-társalapítójának a többi közösségi oldalon is van fiókja. A saját biztonsági előírásait azonban nem biztos, hogy betartja ezeknél. 

Hirdetés

A hétvégén a Twitter- és a Pinterest-fiókját egyaránt feltörték. A támadásért az OurMine Team felel, amely szerette volna elhitetni, hogy az Instagram-fiók hozzáférését is megszerezték - ez utóbbit nem sikerült. 

A pontos módszer nem derült ki, de a hackercsapat azt állítja, hogy egy korábbi LinkedIn-jelszószivárgásnak köszönhetik a sikert. 

Amikor milliónyi fiókadat kiszivárgott, a vállalat mindent deaktivált, az érintetteknek pedig jelszót kellett cserélniük. Azonban úgy néz ki, hogy sokan szeretik a meglévő jelszavaikat más oldalakon is felhasználni, és így tett Mark Zuckerberg is. 

A Twitter gyorsan felfüggesztette Zuckerberg fiókját, majd visszahozta, az időközben kirakott tweetet pedig törölte. A Pinterest csak hosszabb idő alatt reagált, de már szintén visszaállította a fiókot. 

Az eset ismét jó emlékeztető arra, hogy használjunk eltérő és biztonságos jelszavakat, ha pedig nagyon biztosra akarunk menni, időnként változtassuk is meg ezeket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.