Hirdetés

Filmes mesterkurzus



|

Hirdetés

A korszerű videokamerák nagyszerű képminőséget és remek szolgáltatásokat kínálnak, de az mit sem változott az elmúlt időkhöz képest, hogy ma is rengeteg munkát igényel, míg a felvételek élvezhető filmmé állnak össze. Arra bárki képes, hogy egy kiránduláson, esküvőn vagy más családi eseményen órákig kamerázzon; ahhoz viszont már kell némi szakértelem, hogy ebből a tömérdek - és javarészt hasznavehetetlen - képből olyan mozit rakjunk össze, amelyet nem kínszenvedés, hanem igazi öröm végignézni. E havi mesterkurzusunkat a videoszerkesztés témájának szenteljük, és bemutatjuk, hogyan tudjuk amatőr felvételeinket élvezetes filmmé összevágni.




Jó munkához megfelelő eszköz kell: a videó esetében ez DV (digitális video-) kamerát jelent. Az analóg technika ma már egész egyszerűen elavult. A DV-kameráknak - a minőségen és a megbízhatóságon kívül - további nagy előnyük, hogy időkódot írnak a szalagra: ez egyfajta digitális bélyegző, amely „megmondja” a kamerának és a számítógépnek a képkockák pontos pozícióját. Ha üres részek maradnak a szalagon, az időkód megbolondul, és a kimaradás után nulláról indul újra. Ezt elkerülendő, a snitteket mindig forgassuk egy picit túl, a következő jelenet felvételének megkezdése előtt pedig tekerjünk vissza a szalagon.

A teljes cikk a 2004. júliusi számunkban olvasható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.