Hirdetés

Biztonságosabb lett a Google Chrome



|

Negyvennél is több sebezhetőséget szüntetett meg szoftverében a Google

Hirdetés

A Google tegnap kiadta a hazánkban is egyre népszerűbb Chrome webböngészőjének 22-es főverzióját, amelyre természetesen minden felhasználónak érdemes azonnal frissítenie, noha ezen hírt olvasva az automatikus telepítő valószínűleg csendben már elvégezte a műveletet.


A Chrome 22 funkcionalitás szempontjából nem sokat változott, a Google programozói csupán az egérmutató elfogására használható Pointer Lock API-t implementálták, így mostantól az eredetileg a Firefoxhoz írt BananaBread demó is működik a szoftverrel. Az apróbb újítások közül a fejlesztők kiemelték, hogy a böngésző mostantól szebben mutat extrém felbontású megjelenítőkön, továbbá a Windows 8 támogatása is javult.


Utóbbiaknál jóval fontosabb, hogy az új Chrome-ban 40-nél is több biztonsági rést foltoztak be a Google szakemberei, amelyből 1 darab kritikus, míg 22 másik fontos besorolást kapott. A vállalat rekordot döntve 29500 dollár jutalmat osztott ki ezek megtalálásáért a külsős közreműködőknek, a korábbi csúcsérték a tavaly októberben beállított 26511 dollár volt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.