Hirdetés

G Data TotalProtection 2013



|

Míg a legtöbb modern végpontvédelem a felhőalapú reputáció-elemzés felé indult el, a német G Data kétmotoros víruskeresőjével próbálja ellehetetleníteni a kártevők életét.

Hirdetés

Ezt a független víruslaborok tesztjei alapján jó hatékonysággal teszi: az AV-test.org legutóbbi megmérettetésén és a Virus Bulletin átlagoló RAP felmérésén e tekintetben a szoftver az élbolyban végzett, míg az AV-Comperatives a legjobb értékeléssel jutalmazta a G Datát négy másik termék mellett. Azaz a német megoldásra nyugodtan rábízhatjuk a gépünket, és nem feltétlenül kell ehhez az általunk tesztelt komplett csomagot beszerezni, elég lehet az InternetSecurity is.

 



A TotalProtection ugyanis vírus- és kémprogramvédelmet, levélszemét-szűrést, tűzfalat, szülői felügyelet melletti adatmentést, fájltitkosítást és rendszeroptimalizálást is kínál. Ha a fő funkciókat nézzük, akkor felhőalapú intelligenciát nyomokban tartalmaz, ez esetben a webszűrésnél és a levélszemétszűrésnél. Tapasztalatunk alapján a tűzfal is hatékonyan teszi a dolgát, ám alapbeállításon egy kissé szigorú. A szolgáltatásokon továbbhaladva megemlíthető még a szülői felügyelet, amely jól használható, bár kétségtelen, hogy láttunk már nála jobbat. A fájlszéf ellenben remek szolgálatot tehet akkor, ha aktívan használunk egy felhőtárhelyet.

 



Így ugyanis egy titkos konténert küldhetünk fel a szolgáltatásba, amelynek tartalmába csak jelszó birtokában lehet belekukkantani. Kiemelhető e téren még az adatmentés, bár a rendelkezésünkre álló 2 GB tárhely nem túl sok mindenre elég. Összességében a G Datát főként a hatékonysága miatt szerettük meg, ugyanakkor felhasználói felületét egy kissé elavultnak találtuk. A gazdag funkcionalitás mellett biztosan nem ér minket csalódás.

 



Adatok:

- két vírusirtó motor
- többmagos processzorok támogatása
- heurisztikus és fehérlista-alapú védelem
- szülői felügyelet
- BankGuard biztonságos bankolás
- rendszer-finomhangolás
- Forgalmazó: V-Detect Antivírus Kft.
- Ár: 12 700 forint (év/licenc)
- Web: virusirto.hu

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.