Hirdetés

GameCube, Xbox: "Akciós csomagok"



|

Hirdetés

Mind a szoftveróriás Xbox játékkonzolja, mind a japán Nintendo GameCube eszköze igen jól fogy az Egyesült Államokban, és a gyártókapacitás szûkössége miatt gyakran tapasztalni hiányt belõlük. Az online áruházak, mint például az Amazon.com, a KBtoys.com, vagy a BlueLight.com, a hiányt kihasználva olyan csomagokban kínálják a gépeket, amelyekben a konzolok mellett több pluszjáték, illetve vezérlõ is megtalálható, mindez természetesen borsos, akár 100 dollár feletti felárért.

- A vásárlók közül sokan valóban csalódottak - mondta Gregg Bottorff, az Allcube.com és Allxbox.com GameCube és Xbox játékkonzolokkal foglalkozó hír- és tippoldalak mûködtetõje. A vásárlóknak hasonló problémákkal kellett szembenézniük a Sony PlayStation 2 tavalyi megjelenésekor. A komoly hiány miatt a játékosok az eredeti ár többszörösét voltak kénytelenek kifizetni egyetlen PlayStation 2 játékkonzolért.

A kereskedõk ezúttal a PlayStation 2-nél alkalmazott stratégiát követik, és nem árulják a játékkonzolokat önmagukban. Az Amazon.com és a Toysrus.com például három játékszoftvert, valamint egy játékvezérlõt csomagol az Xbox és GameCube konzolok mellé, amelyekért 200 dollár felárat számol fel.

Bill Pidgeon, a Jupiter Media Metrix elemzõje úgy véli, az efféle akcióknak valójában semmilyen egyéb céljuk nincs, mint a vásárlók kihasználása. - Látták mi ment tavaly az eBay-en, és úgy gondolták, õk is megpróbálnak még több pénzt kicsikarni a játékosokból - mondta Pidgeon. - A játékok, vezérlõk, és memóriakártyák hozzácsomagolásával több száz dolláros felárat is ki tudnak fizettetni a vásárlókkal - tette hozzá.

A kereskedõk szerint a csomagok a játékosok elõnyére válnak, mivel a legtöbben úgyis megvennék ezeket az eszközöket új játékkonzoljukhoz. Online rendelés esetén még a postaköltség is alacsonyabb lesz, mondta Jeanne Meyer, a Tosyrus.com egyik szóvivõnõje.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.