Hirdetés

Gerillaháború a T-Online ellen



|

Hirdetés

A webes magazin arra buzdítja az említett szolgáltató ügyfeleit, hogy pénteken (tehát 12-éről 13-ára virradó) éjszaka töltsék le a 2 gigabájtos, http://www.valodi.hu/figyelmeztetes.bin címen található fájlt. A fájl csupán véletlenszerűen generált szánjegyeket tartalmaz, tehát semmilyen jogsértő tartalma nincs. Kiterjesztése is azért lett bin, hogy a böngésző csak a mentési lehetőséget ajánlja fel, ne próbálja megnyitni.

A cél az, hogy a hirtelen megugró adatforgalommal figyelmeztessék a sokak szerint inkorrekt módon eljáró vállalatot. "Ha sok ember nagyjából egyszerre elkezd vadul letölteni valamit, mindegy, mit, csak nagy legyen, azt észre fogják venni a statisztikáikban és nem fognak nagyon örülni neki" - fogalmaz a webmagazin - "Tehát még egyszer, ha T-Online (volt Axelero) előfizetők vagytok, kérünk titeket, hogy most pénteken, éjszaka, mielőtt elmennétek aludni vagy bulizni, indítsátok el a fenti file letöltését!"

Csütörtökön annyian látogatták meg a valodi.hu oldalt, hogy az ideiglenesen elérhetetlenné is vált, de hamarosan, egy nagylelkű adományozó jóvoltából egy kétprocesszoros szerveren indulhatott újra a magazin, melyen azóta Webalizer alapú statisztika figyeli a forgalmat.

Szakértők az akciót polgári jogi szempontból teljesen vállalhatónak tartják az akciót, esetleges büntetőjogi vonzataira azonban figyelmeztetnek: Ha az egyidejű, nagy számú letöltéstől esetleg leáll a T-Online szervere vagy valamilyen szolgáltatása, elviekben megvan a mód - még ha nem is teljesen egyértelmű - arra, hogy a "felbujtókat" felelősségre vonják.

A T-Online nem nyilatkozott az ügyben, szerintük az ötven felhasználó kirúgásával kapcsolatos nyilatkozataikban már mindent elmondtak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.