Hirdetés

Google Drive - riválist kap a Dropbox



|

Heteken belül elindulhat a Google felhőalapú tárhelye, amely komoly fejtörést okozhat a Dropbox számára.

Hirdetés

A Google már öt évvel korábban is foglalkozott egy felhőalapú tárhely-szolgáltatás megalkotásával - az ötletgazda a társalapító Larry Page volt, a cég jelenlegi ügyvezetője. Az akkoriban "G Drive" néven ismert elképzelés szerint az emberek a zenéiket és egyéb adataikat online tárolhatták volna. A G Drive 2007-ben rajtolt volna el, végül azonban nem jutott el a felhasználókhoz.

 

Ellentétben a Dropbox-szal; amely 2007-es indulása óta tavaly októberre több mint 50 milliósra növelte a felhasználói táborát. A Dropbox a népszerűség mellett stabil pénzügyi hátteret is fel tud mutatni: a 2011-es évet 240 millió dollárral zárták, a cég becsült értéke pedig 4 milliárd dollár volt tavaly.

 

 

A Dropbox riválisaként érkező, ingyenes Google Drive esetében az egyik fő szempont az lesz - ellentétben például az Apple iClouddal -, hogy bármilyen platformon keresztül (asztali PC, notebook, tablet, okostelefon) hozzáférhető legyen. A megosztási beállítások között megadhatjuk majd, hogy mit és milyen mértékben szeretnénk a publikum elé bocsátani. A Google külön díj ellenében az alap tárhely méretén felüli kapacitást is biztosít majd.

 

A Google Drive ezzel tovább bővíti a már így is jókora felhőalapú szolgáltatáskínálatát a vállalatnak - elég például a YouTube-ra vagy a Google Docs-ra gondolni. A Google Drive debütálásának pontos ideje egyelőre nem ismert, annyit azonban tudni, hogy a következő néhány hétben várható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.