Hirdetés

Google, Eric Schmidt: húzzuk ki a dugót napi 1 órára



|

Az óriáscég elnöke egy bostoni diplomaosztón biztatta a fiatalokat a valódi interakcióra.

Hirdetés

A Bostoni Egyetem mostani diplomaosztójára a Google elnökét, Eric Schmidtet hívták meg, hogy tartsa meg a rendezvény nyitóbeszédét. Schmidtnek az egyetem egy díszoklevelet is átadott, azonban ennél érdekesebb az, amit a mai modern web kialakításának egyik kulcsfigurája elmondott. A fiataloknak egy érdekes tanácsot adott, mondhatni kihívás elé állította a hallgatóságot.

 

 

Arra biztatta az embereket, hogy kapcsolják ki a gépüket, telefonjukat napi egy órára. Hozzátette, hogy vegyük le a szemünket a monitorról, és nézzünk a szemébe annak az embernek, akit szeretünk. Beszélgessünk a családunkkal és a barátainkkal, és a beszélgetés legyen valódi. Tapasztaljuk meg a körülöttünk lévő világot az érzékeink segítségével, nem pedig a képernyőn keresztül. Schmidt azt is hozzátette, hogy az életet nem a monitor ragyogásában kell élni.

 

Érdekes gondolatok ezek attól az embertől, akinek a cége megalapította a Gmailt, a Google keresőt és még sok mást. Schmidt azonban arról is beszélt, hogy azok, akik a mai generációt azért siratják, mert a képernyők előtt nőnek fel úgy, hogy mindig kapcsolatban vannak valamivel vagy valakivel, azoknak nincsen igaza. Szerinte ez a fajta technológia egy áldás, nem egy átok, ami rengeteg problémát megoldhat. Ugyanakkor a Google elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy mindez csak egy eszköz, ami csupán egy bizonyos pontig viheti az embereket. A diplomásokat arra is buzdította Eric Schmidt, hogy ne féljenek a nagyoktól, és igyekezzenek kisvállalkozásokat indítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.