Hirdetés

Google-kalauz az októberi PC Worldben



|

Nap, mint nap használjuk a Google szolgáltatásait, ám vajon ismerünk minden trükköt? A PC World friss számában nyolc oldalt töltöttünk meg olyan hasznosítható trükkökkel, amelyekkel még többet hozhatunk ki az online cég megoldásaiból.

Hirdetés

Friss magazinunkban ezen felül a Nexus 7 érkezése apropójából egymásnak eresztettük a legjobb táblagépeket (Asus Transformer Pad Infinity, Sony Xperia Tablet S, Samsung Galaxy Note 10.1, Huawei MediaPad S7, Toshiba Excite 7.7), hogy kiderüljön, a droidos felhozatalból jelenleg melyik a legjobb vétel. Emellett a legjobb otthoni Wi-Wi-s lézereket is kipróbáltuk, kiemelt tesztünkben pedig a Raspberry Pi (élmény)beszámolónk is elolvasható, amely eszköznek egyébként a lemezünkön is külön helyet szenteltünk. Az Apple rajongóknak kedvezve Macworld rovatunkban hasznos vásárlási tippeket kínálunk, megnézve például azt, hogy az iPad 2-re vagy az új iPad-re érdemes beruházni.

 



A Windows 8-cal szintén nem bántunk kesztyűs kézzel, hiszen több szempontból is megmértük a rendszert. Egyrészt megnézve azt, hogy mennyivel gyorsabb (vagy netán) lassabb a Windows 7-nél, hiszen a váltásnál ez is egy mérvadó szempont lehet. Emellett utánajártunk, hogy az új platformon melyik a legjobb böngésző, s hogy a csempés, vagy az asztali Internet Explorer 10 a jobb választás. Ez is egy rejtély volt számunkra, ám ennyivel nem elégedtünk meg, hiszen nagyító alá vettük a legnagyobb PC-s talányokat, amelyek gyakran keserítik meg a felhasználók életét. Cikkünkben magyarázatot adunk minden anomáliára, sőt még tippeket is nyújtunk azok kivédéséhez.

 



E hónapban az ingyenesen használható vírusvédelmek (ESET, Agntum, F-Secure) mellett három teljes verziót is átnyújtunk olvasóiknak. A East-Tec Erasert például büszkén adjuk át, hiszen az a szoftver nem lehet rossz, amit a Francia Védelmi Minisztérium és az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma is használ adatai biztonságos törlésére. A MAGIX Xtreme Photo & Graphic Designer és az Ashampoo Video Styler 2013 pedig a multimédia szerelmeseinek lehet hasznos. Előbbi egy három az egyben grafikai csomag, míg utóbbival alapvető effektekkel láthatjuk el felvételeinket.

Témáink részletesebben:



Nexus 7 és kihívói

Pofonok földjén érezheti magát az, aki mostanában toppan be a táblagépek világába. Rengeteg androidos tablet lép ugyanis jelenleg a piacra, minőségi darabokkal azonban továbbra is kevéssel lehet találkozni - alacsony áron meg pláne.

Nagy Google útmutató

Naponta kapcsolatba kerülünk a Google-lel, de már olyan széles lett a portfóliójuk, hogy egyre nehezebb átlátni. Mi most egy részét feltárjuk, hasznos tanácsokkal segítve a G-sek dolgát.

Melyik Windows a leggyorsabb?

Nyakunkon a Microsoft új operációs rendszer, ami már számos paraméter alapján megvizsgáltunk. Most arra voltunk kíváncsiak, hogy fürgébb-e az ifjú titán a hősként tisztelt Windows 7-nél.

Raspberry Pi bemutató

Különféle PIC és SoC eszközök tömegéből választhatunk, ha már eljátszottunk egy saját számítógép vagy egy beágyazott rendszer fejlesztésének a gondolatával. Végre itt a Raspberry Pi, ami az egyedi és hobbi fejlesztések népszerű alapja lehet - illetve már az is.

 



Írásainkról bővebben a részletes tartalmi leírásban olvashatsz! A magazinunk digitális változatát pedig a d-pcw oldalunkon keresztül szerezheted be! Ha belelapoznál a lapba, akkor azt is megteheted, ha ellátogatsz a Facebook galériánkba.

 

A lap Budapesten már elérhető az újságárusoknál, a fővároson kívül szombattól lesz megvásárolható a magazin!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.