Hirdetés

Google Mapsre kerül a Galápagos-szigetek vízi világa



|

A Street View adattára a Google elhatározásának megfelelően tovább bővül.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogy a Google eltökélte: feltérképezi a víz alatti világot. Ennek jegyében a csapat a Galápagos-szigetek panorámaképeit is gyűjti már, és ebbe beletartoznak azok a felvételek is, amelyek a víz alatt készülnek. A gazdag víz alatti tartalmat várhatóan az év vége felé már bárki megcsodálhatja a Google Mapsen. 

A veszélyeztetett élővilágú Galápagos-szigetek jelenleg Ekvádor fennhatósága alá tartozik. A Google a kutatásai során együtt dolgozik az ekvádori kormánnyal, illetve a Charles Darwin Foundationnel (CDF), a Galapagos National Parks Directorate-tel (GNPD) és a Catlin Seaview Survey csapatával is. 

A víz feletti képekről a Google Street View Trekker gondoskodott, míg a víz alattiakról a Catlin Seaview Survey SVII kamerái. A Google összesen 10 napot mászott, hajózott és búvárkodott a szigeteken a CDF és a GNPD által kijelölt területeken, hogy elkészíthesse a 360 fokos képtárát. Az elkészült anyagot a fenti szervezetek és más tudósok is tanulmányozzák majd, hogy megőrizhessék a sziget egyedülálló biodiverzitását. 

A szerencsés felfedezők az óriásteknősök mellett kéklábú szulákkal is találkoztak a hegyi ösvények és a lávamezők tarkította tájakon, az útjukat pedig a Sierra Negra aktív vulkán kráterénél fejezték be.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.