Hirdetés

Google: mi történjen a halálunk után?



|

Az inaktív fiók kezelőjével időzíthető a felhasználói adatok megosztása vagy törlése.

Hirdetés

Tegnap délután a Google újabb fejlesztést jelentett be, az elsőre kissé morbidnak tűnő „Inaktív fiók kezelője” funkcionalitásban az adható meg, hogy mi történjen a felhasználói profilunkkal és adatainkkal a halálunk után.


Sejthető módon az inaktivitás mérése a legutolsó bejelentkezés idejéhez van kötve, a funkcionalitás kezelőfelületén 3/6/9/12 hónapok állíthatóak be. A visszaszámlálás lejárta előtt a Google értesítést küld a megadott telefonszámra és/vagy másodlagos e-mail címre a fiók opcionális törléséről – nem kötelező ugyanis a halálunk után mindent elérhetetlenné tennünk, a Youtube videóink vagy Blogger.com bejegyzéseink még jól jöhetnek valakinek.


Az értesítés kiküldése és a fiók opcionális törlése közti időablakban maximum 10 személyt felhatalmazhatunk a Google-fiókunk adatainak elérésére, akik archiválás céljából letölthetik a digitális örökségünket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.