Hirdetés

Gravitációs multimédia vezérlés



|

Hirdetés

A terméket „Gyration Media Center Remote & Keyboard”-nak hívják. A beszédes neve abszolút elárulja miről is van szó tulajdonképpen: a „média center” számítógép távirányítója és billentyűzete ez a termék. Rádiós billentyűzetek eddig is voltak szépszámmal, sok-sok programozható gombbal a tetején és az oldalán. A vezérlés legfőbb problémáját azonban az egér helyettesítése jelenti.





Erre a Gyration laborjában azt találták ki, hogy egy olyan távirányítót kellene csinálni, amelyben belül találunk egy golyót, amely a gravitációs mezőt kihasználva mindíg a föld középpontja felé mutat. Így ha mozgatjuk az irányítót, mozogni fog a kurzor is. Lényegében úgy kell elképzelni, mint egy hanyatt egeret, ahol a fix golyó helyett a vázat kell mozgatnunk. Ez a megoldás sokkal pontosabb és kényelmesebb irányítást tesz lehetővé, mint korábban már az egerezéssel vagy a távirányító gombjaival megszoktuk.





A készülék USB kapun kommunikál, így nem szükséges semmilyen telepítés, csak csatlakoztatjuk a régi irányító eszközök helyére és kényelmesen leülhetünk a fotelünkbe. A billentyűzet 88 gombos plusz a 15 multimédia gomb. Precíz kivitelezése révén nagyon halk, kényelmes gépelést tesz lehetővé. Hogy ne érjen váratlanul LED figyelmeztet minket mind a távirányítón, mind pedig a billentyűzeten, hogy fogytán az elem. A készülék november közepén kerül megjelenésre, ideális karácsonyi ajándék az otthoni mozizás szerelmeseinek.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.