Hirdetés

Gyereket gázolt a Szilícium-völgy robotzsaruja



|

Egy K5 biztonsági robot elütött egy 1 éves gyereket az egyik plázában.

Hirdetés

A Szilícium-völgyben többé nem Paul Blart a plázák és a környékük biztonságának a szimbóluma, hanem a K5-ös biztonsági robot. 

Hirdetés

A körülbelül 1,5 méteres és 136 kilogrammos robot kampuszok, plázák és adatközpontok biztonsági felügyeletében segít a Szilícium-völgyben. A szenzoroknak és kameráknak hála adatokat gyűjt, a GPS-nek hála pedig önállóan tud mozogni a beállított területeken belül. Ha valami bajt észlel, jelenti a rendőrségnek. 

A K5 működtetése sokkal olcsóbb, mint egy biztonsági őr bérét fizetni, és állítólag jóval barátságosabb is. 

Egy szülőt azonban mégis sikerült magára haragítania a robotnak, miután az a jelentések szerint átgázolt az 1 éves gyerekén a Stanford bevásárlóközpontban. A fiú lába megdagadt és bepirosodott, de egyébként jól van. 

Egy biztonsági őr azt mesélte a szülőknek, hogy ez a második eset júliusban, hogy ugyanaz a K5 sérülést okoz egy gyereknek. 

A K5 eddig egy nagyon kedvelt kiegészítő volt az utcákon és az intézményekben. A Knightscope terméke 2013-ban startolt el, azóta két tucat járőrözik a környéken. Szenzorok, lézerek és 360 fokos kamerák segítik, észleli a dudálást, az üvegtörést, a sikolyokat és kiabálásokat, valamint a rendszámtáblákat. Ha bűnözésre utaló jelet talál, értesíti a rendőrséget. 

A cég korábbi tájékoztatása szerint semmilyen beavatkozást nem kezdeményeznek a robotok, csupán megfigyelő és jelentő tevékenységet látnak el, kiegészítő szerepben. Az emberek gyakran szelfiznek és tweetelnek a tárgyakat és embereket egyébként kikerülő robotokkal, amelyekből egyfajta ikon lett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.