Hirdetés

Győzött Svájcban a Google Street View



|

Nem kell minden arcot és rendszámtáblát elhomályosítania a Google-nek.

Hirdetés

A Google Street View és Svájc története az adatvédelmet illetően még 2009-ben kezdődött, majd 2011. áprilisában arra kötelezték a Google-t Bernben, hogy minden arcot és rendszámtáblát rejtsen el a térképén, illetve az emberek bőrszínét, ruházatát is, az "érzékeny" helyek közelében, például iskoláknál, börtönöknél, kórházaknál, bíróságoknál. A Google a feltételeket olyan korlátozónak tartotta, hogy fontolgatta a szolgáltatás beszüntetését az országban.

 

A 360 fokos térképszolgáltatást illetően azonban most fellélegezhet a Google, legalábbis Svájcban. A szövetségi bíróság legfrissebb döntése szerint a Google-nek nem kell követnie a tavalyi határozatot. A már megtörtént elsatírozások megmaradnak, de a jövőben elegendő lesz azokat az arcokat és rendszámokat elhomályosítani, amelyekre felhasználói kérvény érkezik.

 

A Google részsikert ért el Svájcban, azonban akad még dolga. A hírek szerint a keresőóriásnak könnyebbé kell tennie, hogy a felhasználók jelezhessék a szándékukat a kérések beadására az országban.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.