Hirdetés

Haladék és új Windows XP javítócsomag (SP1a)



|

Hirdetés

Egy richmondi feljebbviteli bíróság ma, a Microsoftnak kedvezve, felfüggesztette azt az ítéletet, mely arra kötelezte a redmondi szoftveróriást, hogy a Sun-féle Java virtuális gépet beépítse a Windows XP-be az elkövetkezendő 120 napon belül. Ez azt jelenti, hogy a Microsoftnak nem kell emiatt aggódnia egészen addig, amíg a Sun által ellene indított 1 milliárd dolláros antitröszt per el nem jut a bíróságig, ami még hosszú hónapokig is eltarthat. Redmondi részről üdvözölték a döntést, míg a Sun csalódottságának adott hangot, de várja, hogy bizonyítékai alapján érdemi határozat szülessen a Microsoft ellen.

"Egészen véletlenül" a tegnapi nap folyamán új javítócsomagot jelentett be a Microsoft a Windows XP-hez. Az SP1a nem tartalmaz semmilyen új javítást a korábbi csomaghoz képest, s attól pusztán annyiban külöbözik, hogy kikerült belőle a Java motor. A hivatalos nyilatkozat szerint ez az első lépés volt a határozat betartása mellett, s ezt hamarosan követte volna egy b-változat immáron a Sun féle változattal. De most, hogy ez a döntés született, ennek kiadása későbbre halasztódik. Mint ahogy további terveik is, például hogy elérhetővé tették volna CD-ROM-on, a Windows Update oldalakon, illetve betették volna az idén később megjelenő második javítócsomgba (SP2) és a jelenleg fejlesztés alatt álló Longhornba is.

Szakértők máris rámutattak és mi is azt javasoljuk olvasóinknak, hogy NE TEGYÉK FEL AZ ÚJ JAVÍTÓCSOMAGOT! Aki korábban már telepítette az SP1-et, annak semmi szüksége sincs rá, akik nem, azok csak akkor tegyék fel, ha biztonsági problémák vagy valamilyen más ok (pl. USB2 támogatás) ezt okvetlenül megköveteli. A különböző windowsos weboldalak hamarosan újabb SP-változatokat várnak, ezért mindenkit türelemre intenek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.