Hirdetés

Hamarosan itt az új Firefox



|

Hirdetés

A novemberi megjelenés óta biztonsági frissítésekkel foltozgatott Firefox 1.0 több mint hat hónapja nem kapott jelentős fejlesztéseket, ráncfelvarrást és új funkciókat. A Mozilla Foundation statisztikai alapján a letöltési roham lassan alábbhagy és az Internet Explorer 7-es bétájának megjelenése is egyre közeledik.

A Mozilla Firefox következő, "Deer Park" néven fejlesztett verziója remélhetőleg valóban fontos fejlesztéseket tudhat majd magáénak. A tervek szerint a Deer Park első előzetes verziója még ezen a héten napvilágot láthat, noha végleges változata csak júniusban várható.
Az 1.1-es verzió azonnali "vissza és előre" ugrási lehetőséget, a kiterjesztések jobb kezelését, a renderelő motor felfedezett hibáinak kiírtását, valamint a Scalable Vector Graphics teljes támogatását ígéri.

A Mozilla Foundation május elején jelentette be, hogy a Firefox webböngészőből már több mint 50 millió példányt töltöttek le a felhasználók. A tavaly novemberben 1.0-ás "végleges" változatban megjelent Firefox webböngésző különleges abból a szempontból, hogy hosszú évek alatt először volt képes egy alternatív böngésző megtörni az Internet Explorer egyeduralmát, majd mérhető módon befolyásolni a Microsoft böngészőjének piaci részesedését.

A felhasználóknak elsősorban a rengeteg biztonsági hiányosságokból lett elegük, a Firefox pedig éppen ezen a téren nyújt(ott) többet riválisánál. A böngészőháború újabb kezdetét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Microsoft bejelentette, még következő operációs rendszere, a Longhorn megjelenése előtt elérhetővé teszi az Internet Explorer következő, 7-es változatát. Ezt a böngészőt eredetileg csak az új operációs rendszerrel együtt terjesztették volna.

A Secunia biztonsági cég két új hibát fedezett fel a nyílt forrású böngészőben. Mindkét sérülékenység a szoftver automatikus telepítőrendszerével kapcsolatos: alapértelmezés szerint ez felel a frissítések és kiegészítések telepítéséért. A napvilágot látott hibák kihasználásával bármilyen program feltelepíthető a gépre. A biztonsági rés befoltozásáig a JavaScript-támogatás kikapcsolását javasolják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.