Hirdetés

Hangfrekvenciákkal azonosítana a Google?



|

A vállalat felvásárolta a szokatlan hitelesítési formát kidolgozó SlickLogint.

Hirdetés

Online életünk és bizalmas adataink védelme érdekében – ha lehetőség van rá – erősen ajánlott kétfaktoros hitelesítést használni a fontos webes szolgáltatásokban. Ennek aktiválása után már nem elég a helyes felhasználói nevet és jelszót tudni a bejelentkezéshez, de be kell írni egy hitelesítő alkalmazás által megadott, vagy SMS-ben megkapott kódot is, így illetéktelen személy a telefonunk nélkül nem képes belépni a védett fiókba.
 

Hirdetés


A Geektime beszámolója alapján a Google a jövőben egyszerűsítheti a kétfaktoros bejelentkezési rendszerét, hiszen néhány millió dollárért – a pontos összeg nem ismert – felvásárolta a SlickLogin névre keresztelt startupot. Az izraeli vállalkozás célja a másodlagos hitelesítő kód lecserélése volt, ötletük szerint ezt felhasználónként egyedi hangfrekvenciákkal lehetne helyettesíteni: az ügyfél csak leteszi a számítógépe vagy táblagépe mellé az emberi füllel észlelhetetlen zajt kibocsátó mobilját, bejelentkezéskor pedig a használt eszköz a mikrofonjának segítségével ellenőrzi a felhasználó (valószínűsíthető) identitását.


A rendelkezésre álló információk alapján a Google nem feltétlenül a terméke miatt vehette meg a startupot, talán csak a munkatársait kívánta megszerezni; a kérdéses három fő elvileg keresőcég tel-avivi kutatóközpontjában fog dolgozni, méghozzá újszerű biztonsági megoldásokon.


(Forrás: The Next Web | Fotó: miniyo73)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.