Hirdetés

[FRISSÍTVE] Hangkereséssel újít a Chrome



|

„Ok, Google” - egyetlen gomb lenyomása nélkül is működik a funkcionalitás.

Hirdetés

Rengeteg pletykát hallottunk az utóbbi hetekben az Androidon bemutatkozott Google Now webes felületen való elérhetővé válásáról, ám az előzetes híresztelések pontatlannak bizonyultak, vagy legalábbis egyelőre csak a hanggal történő keresésre és vezérlésre kitalált része lesz elérhető, a releváns információkat nyújtani próbáló kártyák nem – tehát nem tér vissza az iGoogle. [FRISSÍTÉS: hamarosan a kártyák is megérkeznek!]


Sajnos a magyar Google keresőben még nem aktivált, ám az amerikai verzióban már beüzemelt hangvezérléssel kétféle dolgot lehet tenni: egyrészt értelemszerűen a keresőmezőbe való gépelés helyett jól artikulálva bediktálhatjuk a keresés tárgyát, másrészt pedig bejelentkezett állapotban olyan utasítások is adhatóak a szoftvernek, mint például a „mutasd meg a Budapesten tavaly készített fotóimat”.


Az elvileg egyelőre csak Chrome és Chrome OS alól használható hangvezérlés érdekessége, hogy a böngészőt elindítva a Google Kereső azonnal hozzáférést kér a mikrofonhoz, és ha meg is kapja, akkor az „Ok, Google” szókapcsolattal bármikor aktiválható – nem szükséges bárhova kattintani, vagy gombokat nyomogatni a hangbevitel elindításához.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.