Hirdetés

Harc a nyílt forráskód ellen Európában



|

Hirdetés

Jonathan Murray Zürichbe költözik át. A szoftveróriás 50 legfontosabb ügyfelének kiszolgálását 2000 óta felügyelő alelnök mostantól „országtechnológiai” vezérigazgató-helyettes lesz, akinek munkája részben az értékesítés, részben a „Microsoft-evangélium” hirdetése lesz, vagyis a „jobb kapcsolatok kiépítése Európa szerte a közszolgálati szektorral”, közölte pénteken a cég szóvivője, aki elmondta, hogy hasonló feladatot kapott Ázsiában Peter Moore, főtechnológus és technikai értékesítési ügyvezető igazgató is.

A Microsoft számára komoly kihívást jelent a nyílt forráskódú termékek népszerűsége Európában és Ázsiában. Májusban Müncen városa jelezte, hogy Linuxot és nyílt forráskódú alkalmazásokat telepít a közigazgatás területén működő 14 ezer számítógépére. Kínában pedig a minap a Sun állapodott meg a China Standard Software céggel a Linux-alapú Java Desktop System csomag asztali gépekre történő telepítéséről. Az új posztra került vezetők feladata meggyőzni az államokat, hogy nem ütközik a politikai korrektséggel, ha kereskedelmi szoftvereket vásárolnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.