Hirdetés

Havonta egymillió linket távolít el a Google



|

Nehéz a keresőóriás dolga, folyamatosan a jogsértő oldalak miatt kell intézkedni, havonta millió fölött van azoknak a linkeknek az száma, amelyet letiltanak. A legtöbb munkát a Microsoft adja ezen a területen.

Hirdetés

A Digital Millennium Copyright Act amerikai törvény miatt nem szabad félvállról vennie a Google panaszirodájának a beérkező tiltakozásokat a jogsértő oldalak miatt, ez a jogszabály ugyanis kimondja, hogy a Google köteles reagálni, különben szerzői jog megsértésében való közreműködésért felelősségre vonható.

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület beszámolója szerint a Google által 2011 júliusától gyűjtött adatok azt mutatják, hogy havonta kb. egymillió, de csak a múlt hónapban több mint 1,2 millió kalóztartalomra mutató linket távolítottak el. A múlt havi panaszok összesen 1296 jogtulajdonostól érkeztek, mintegy 24 ezer domain nevet érintettek.

Az elmúlt hónapban az öt legtöbb bejelentő listája is napvilágra került, itt szerepelt a brit zenekiadók jogvédelme szerve, a British Recorded Music Industry, az NBC, az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA) tagjai és az Elegant Angel felnőtt filmeket gyártó stúdió is. A legtöbb panaszt - nem túl meglepő módon - a Microsoft jogi képviselőitől érkezett. A szoftvercég a múlt hónapban több mint 500 ezer, az elmúlt évben több mint 2,5 millió kalóztartalomra mutató URL cím eltávolítását kérte.

A Wired szerint a Google közel egy éve automatikus rendszerben végzi a panaszok feldolgozását, így a korábbinál több panaszt tudnak kezelni, és a szerzői jogi jogosultaknak kedvezően gyorsabban is tudnak reagálni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.