Hirdetés

Hibás PSP-bővítmény terjed a neten



|

Hirdetés

"Egy olyan program felbukkanásról értesültünk a világhálón, amely állítólag a PSP rendszer-szoftverét frissítő bővítmény" - mondta Nanako Kato, a tokiói SCEI egyik szóvivője. "Ez a program azonban nem a SCEI hivatalos kiadványa, és nem is működik megfelelően. Azt tanácsoljuk a vásárlóinknak, ne indítsák el, vagy alkalmazzák a programot, mivel az meggátolja a PSP hardverkomponenseinek normális működését. Az állítólagosan a Sony egyik szerveréről származó fájlról először a múlt héten tettek említést a PSP-rajongói portálokon.

A program működése közben készült "screenshot"-ok azt ígérik, hogy a bővítmény telepítése konzolt e-mail-kliens-, webböngésző-, voice-chat-, számológép-, szövegfelolvasó-, szövegszerkesztő- és táblázatkezelő-, valamint naptár-funkciókkal látja el, továbbá engedélyezi az egységnek a SonicStage digitális zeneszerkesztő-programmal való együttműködését. Kato megerősítette, hogy a fájlt a SCEI mérnökei hozták létre a fejlesztők számára, azonban elmondása szerint sok benne teszt-jellegű tartalom. "A bővítmény még nem alkalmas a használatra" - jegyezte meg.

Azok a felhasználók, akik a fájl alkalmazásával kárt tettek a PSP-jükben, megjavíttathatják egységeiket, amennyiben visszaküldik a SCEI-nek; ezért azonban különdíjat számol fel a gyártó. A SCEI december 12-én bocsátotta útjára a PSP-t Japánban - hosszasan kígyózó vásárlói sorokat okozva ezzel az egységet forgalmazó elektronikai szaküzletek előtt. A cég csupán az első napon közel 200 ezer egységet értékesített , amely a teljes kiszállított mennyiségnek felel meg, és az eszköz utáni érdeklődés azóta sem látszik lankadni. A viszonteladókkal felmérést készítő Media Create cég szerint január 9-e óta összesen 544 304 egység kelt el Japánban. A kibocsátás napját követően nagyban javult az utánpótlás; vasárnap már gond nélkül lehetett PSP-t vásárolni mindkét tokiói forgalmazónál. A Sony a PSP amerikai és európai kibocsátását ezév márciusára tervezi.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.