Hirdetés

Hogyan legyünk spam-telenek?



|

Következő tippjeink segítik az e-mail-felhasználókat abban, hogy nemet mondhassanak a kéretlen levelek áradatára.

Hirdetés

A kutatások szerint az e-mail cím akár egyetlen oldalon történő regisztrálása heti több száz szemétlevél érkezését vonhatja maga után, jól szemléltetve azt, hogy milyen könnyen válhatunk kéretlen levelek célpontjává.

„Bár a mai spam-szűrők a szemétlevelek igen nagy hányadát képesek megfogni, a kéretlen levelek jelentette fenyegetés igazából sohasem fog megszűnni" - mondja Jeff Green, a McAfee Avert Labs vezető alelnöke. „Bízunk benne, hogy a felhasználók hasznosítani tudják ötleteinket a nem kívánt levelek letiltása és eltávolítása során."

 

resizeofspam.jpg

 


A spamek megelőzése érdekében néhány tipp a felhasználók számára:

  • Ne tedd közzé e-mail címed semmilyen weboldalon vagy fórumon.
  • Használj külön e-mail címet a hírlevelekre történő feliratkozáshoz, az online hirdetésekhez és árverésekhez. Miután a levelezőládádba elkezd kezelhetetlen mennyiségű spam érkezni, egyszerűen töröld a címet, vagy kezdj el agresszívabb szűrést alkalmazni.
  • Ha nem te iratkoztál fel eredetileg az e-mail értesítésre, vagy nem ismered a feladót, akkor ne iratkozz le a listáról. Ezzel csak megerősíted a spam küldőjét abban, hogy az adott e-mail cím aktív.
  • Amennyiben web-alapú e-mail szolgáltatást használsz, jelentsd a spamet a szolgáltatónak. Ez segíti a szolgáltatót annak pontosabban meghatározásában, hogy mely e-mailek spamek.
  • A kéretlen levelek számának jelentős csökkentése érdekében vásárolj a kéretlen levelek 97-99 százalékát leblokkolni képes antivírus szoftvert.
  • Tarts meg egy kisebb gyűjteményt azon levelekből, amelyekből nem szeretnél a továbbiakban kapni, hogy meghatározhasd, mely e-mail címek vagy az üzenetek mely kifejezései nem változnak; ezeket felhasználhatod a további levelek blokkolására.
  • Ne válaszolj a spamre, és ami a legfontosabb, ne vásárolj semmit a spam küldőjétől.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.