Hirdetés

Hoppon maradt a RIAA



|

A RIAA első alkalommal veszít komoly polgári pert az Egyesült Államokban

Hirdetés

Általában azokat, akiket a RIAA perbe fog, bíróságon kívül "kényszerítik" megállapodásba. Ez a legtöbbször valahol 2000 és 6000 dollár közötti pénzbírságot jelent a szabálysértést elkövetőknek.

Azonban a RIAA kontra Debbie Foster ügyben az alperes került ki győztesen. Az ügy 2004-ben robbant ki, és egy évvel később a nő lánya, Amanda is részese lett a pernek. A RIAA 5000 dollár ellenében elállt volna a bírósági tárgyalástól, de Foster úgy döntött, hogy végig viszi az ügyet. Amikor a bíróság kérte a RIAA-tól az állítólagosan illegálisan másolt, jogvédelem alatti zeneállományok letöltési dátumát és más adatokat, a szervezet nem tudott választ adni - ezek után kérvényezte a bíróságot, hogy az ügyet vonják vissza, ami meg is történt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.