Hirdetés

Hozzáférhetetlen csatolt fájlok



|

Hirdetés

Nem egyszer az a "huncutság" maga a vírus is lehet. Ezt a rést próbálták meg kihasználni a vírusírók, hogy beköltözzenek gépünkbe. Tehát valahogyan be kell zárni ezt a kiskaput is. Mivel a felhasználók nagy része el sem jut a beállításokig, a kiskapu addig marad(na) nyitva, ameddig jólesik.Ezt elégelte meg a Microsoft, és egyszerűen megtiltotta a csatolt futtatható állományok fogadását/megnyitását a levelezőkliensek számára. Az Outlook Express alatt válogatni sem lehet: vagy tiltva, vagy engedélyezve van minden csatolt fájl fogadása. Köztes megoldás nem létezik! Természetesen alapból tiltva van a fogadás, ezt a programon belül az Eszközök menü Beállítások alatt a Biztonság fülön kapcsolhatjuk ki. Ezután a programot újra kell indítani, hogy a beállítás érvényre kerüljön.

A Microsoft Outlook XP esetében sajnos komplikáltabb a helyzet: mivel ezt a szoftvert a cég vállalati környezetbe szánta, ahol még veszélyesebb lehet a vírus elterjedése, ezért lehetőség sincs (a programon belül) a csatolt állományhoz való hozzáférés engedélyezésére. Ez esetben külső programot kell igénybe vennünk: a DetachOL-t! Ez a pár száz kilobájtos alkalmazás telepítés nélkül segít elérni az Outlook 2000/XP/2003-as és az Outlook Express csatolt állományait. ((detach.jpg)) Mindössze egy pár ablakos varázslónak a kérdéseire kell felelni, és a legközelebbi programindításkor máris megnyithatjuk addig letiltott dokumentumainkat. A program friss verziója letölthető a http://www.mcdev.com címről, de lemez mellékletünkön is megtalálható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.