Hirdetés

Föld órája - melyik magyar város volt a legsötétebb?



|

Szombat este ismét sötétségbe borult a világ, legalábbis a WWF által megszólított jelentős része. Idén 6525 város csatlakozott a hatodik alkalommal megrendezett Föld Órája akcióhoz.

Hirdetés

2007-ben Sydney-ből indult a világ egyik legnagyobb akciója, amely hat éve töretlen sikerrel szólítja meg az embereket, a környezettudatos élet szimbólumával operálva hívja fel a figyelmet korunk jelentős problémáira, az egyre nehezebb önfenntartás, a pazarló életmód veszélyeire.

A WWF közleménye szerint 2012-ben összesen 150 ország és 6494 város csatlakozott, ami több mint eddig bármikor. Hazánkban is túlszárnyaltuk a tavalyi akciót, idén összesen 93 település,467 vállalat és intézmény és közel 9000 magánszemély csatlakozott a felhíváshoz, egyre több helyen aludtak ki teljesen a fények. Nyíregyháza nyerte a Föld órája fővárosa címet, mert ott volt a legaktívabb részvétel, Budapesten a WWF Magyarország csapata a Lánchídról kapcsolta le a főváros fényeit. Négyezer ember ünnepelte ott az összefogás erejét és a Földet a 60 perc sötétséggel.



Figeczky Gábor, a WWF Magyarország igazgatója az esemény után kijelentette: „A WWF Föld Órája nem csak arról szól, hogy évente egy órára lekapcsoljuk a fényeket. A kezdeményezés célja egy élhetőbb, fenntartható jövő kialakítása. Ehhez nagyon fontos a környezettudatos életmód, amelynek szimbólumává vált ez a mozgalom. A bolygó védelmében tett lépéseket ez az akció motiválja, és a sikerek azt igazolják, hogy a 60 perces sötétségen túl a hosszú távú eredmények sem maradnak el.”

Az akció eredményeként számos nagyváros tett komoly lépéseket az elmúlt években a fenntarthatóság jegyében, például Sydney-ben a közvilágítást ledek látják el, és a WWF Föld Órája olyan gesztusoknak is helyet ad, mint például az Öt Falu Egyesület azon felajánlása, hogy a leggyorsabban csatlakozó XVI. kerületi óvodának összes csaptelepét víztakarékos adagolóval látja el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.