Hirdetés

Idén lesz a globális iPhone-támadás



|

Edward Snowden szerint a világ összes iPhone-ját sikerrel támadják meg idén a hackerek.

Hirdetés

Sokáig tartott az FBI és az Apple csatája, és az NSA világméretű kémkedését nyilvánosságra hozó Edward Snowden szerint a történetnek itt még nincs vége. 

Hirdetés

Snowden olyan tweeteket tett közzé a napokban, amelyek alapján biztosra veszi, hogy augusztusra a hackerek globális támadást intéznek az iPhone-felhasználók ellen. Hogyan? Az FBI továbbra sem osztja meg, hogy milyen biztonsági réseket talált az iPhone feltörésekor. 

Bár a bíróság már februárban elrendelte, hogy az Apple köteles feloldani a konkrét készülék titkosítását, az almás vállalat megtagadta az együttműködést, és hosszas vita kezdődött.

Az FBI végül ejtette az ügyet, mert talált egy külső szakértő felet, amelyik képes volt megoldani a feladatot. 

A mai napig nem hozták nyilvánosságra az illető vagy a cég kilétét. Az mindenesetre kiderült, hogy nem a Cellebrite volt a befutó, az FBI egyszeri díjazást fizetett valakinek a törésért. 

Az FBI és az amerikai kormány hivatalosan továbbra sem hajlandó megosztani az Apple-lel a biztonsági réseket, így sokan attól tartanak, hogy hamarosan a hackerek és a külföldi kormányzatok is élhetnek a lehetőséggel. Azt persze nem tudni, hogy privát csatornán felkeresték-e Tim Cookot és csapatát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.