Hirdetés

Idős emberek megfigyelésében segít a Kinect



|

A mozgásérzékelős eszközzel folyamatosan nyomon lehet követni a páciensek mozgását, így időben észlelhető, ha valami probléma van.

Hirdetés

A Missouri Egyetemen olyan kutatásba kezdtek, mely a Kinectre alapozza az idős emberek megfigyelését úgy, hogy az nem sérti a magánéletüket. A mozgást és a végtagokat érzékelő kamera segítségével rögzített dolgokat feldolgozva akár a súlyos tünetek kialakulása előtt 10-14 nappal korábban is fel lehet fedezni az egészségügyi kockázatokat. A Kinect segítségével éveken keresztül követni lehet az idősek mozgását, és mivel a kamera csak sziluetteket rögzít, nem pedig felismerhető alakokat, ezért senki nem érzi úgy, hogy valóságshow szereplő lenne.

Az eszköz lehetőséget biztosít arra, hogy az adatokat könnyen meg lehessen szerezni, és feldolgozni, így a folyamatos ellenőrzés anélkül tud megvalósulni, hogy állandóan orvoshoz kellene járni. A Kinect egyébként is sokrétű lehetőségeket rejt magában, a szórakoztatáson kívül is, például a vakok-és gyengén látók, vagy a mentálisan sérült emberek esetében, de még a katasztrófa sújtotta területeken is hasznát tudják venni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.