Hirdetés

Ijesztően hatékonnyá válna az Amazon



|

A vállalat már a megvásárlásuk előtt megkezdené a termékek kiszállítását.

Hirdetés

Az Amazon legutóbb a drónokkal való csomagszállításos tervével került a média figyelmének középpontjába, noha egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy nagyrészt csak szenzációkeltésről volt szó, az érdekes utaztatási módszer számos nehezen megoldható technikai és engedélyeztetési problémával küzd.

Hirdetés


Ennél jóval megvalósíthatóbbnak, bár nem kevésbé szokatlannak tűnik a vállalat még decemberben megkapott szabadalma, amely szerint a termékek kiszállításának azok tényleges megvásárlása előtt kellene kezdődnie. A The Wall Street Journal beszámolója szerint többek közt a felhasználók szokásainak, vásárlási történeteinek, kereséseinek és termékadatlap-megtekintéseinek függvényében a szabadalmaztatott rendszerük megjósolná, hogy mit fognak beszerezni a fogyasztók.


Az adatokat alapul véve a fő raktárakból előzetesen kisebb helyi raktárakba és elosztóközpontokba szállítanák az adott körzetekben feltehetően jól fogyó termékeket, így azok konkrét megvásárlása után jelentősen lecsökkenne a kiszállítási idő. Természetesen a kéretlen szállítások elkerülése érdekében a rendszernek hatékonyan kell működnie, ám az előrejelzés szoftveressége miatt a konkrét implementációt hosszú időn keresztül lehet tesztelni a színfalak mögött.


(Fotó: Aurelijus Valeiša)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.