Hirdetés

Indítóképernyő egyszerűen!



|

Hirdetés

Eddig különféle módokon próbáltuk lecserélni a Windows nyitóképernyőjét az általunk választott képre: vagy egy rendszerállományt módosítottunk, vagy a BootSkin programot hívtuk segítségül. De egy rejtett beállítás megváltoztatásával majdnem olyan könnyen cserélhetjük ki a nyitóképet, mint annak idején a Windows 9x család tagjainál!

Először is szükségünk lesz egy 640×480 képpontos felbontású, 16 színű képre! Ezt bármely fotószerkesztővel létrehozhatjuk. Mivel jelenlegi képeink színvilága erőteljesen megváltozik a konvertálás során, ezért érdemes inkább olyan, egyszerűbb felépítésű grafikát készíteni, amelyet már eleve csak tizenhat színnel szerkeszthetünk. A lényeg, hogy mentsük el a képet boot.bmp néven a Windows könyvtárba!

Ezt követően nyissuk meg a Vezérlőpulton a Rendszer modult, ugorjunk a Speciális fülre, majd ott az Indítás és helyreállítás részben kattintsunk a Beállítások gombra. A megnyíló új ablak tetején található Szerkesztés gomb megnyitja nekünk a rendszerindításról rendelkező boot.ini állományt a Jegyzettömbben. Keressük meg azt a sort, amely a /fastdetect bejegyzéssel ér véget, és egészítsük ezt ki a következő szöveggel: /bootlogo /noguiboot - ügyeljünk a szóközökre! Mentsük el az állományt, lépjünk ki a Jegyzettömbből, zárjuk be a megnyitott ablakokat, és indítsuk újra a Windowst.

Ha mindent jól csináltunk, akkor az új kép jelenik meg a rendszer betöltődése alatt. A módszer két hátránya, hogy nem tartalmaz állapotjelző csíkot, tehát ha a gép lefagyna, azt maximum az eltelt idő hosszából és a merevlemez zakatolásából tudhatjuk csak meg, illetve ha merevlemez-ellenőrzést futtatunk le, akkor az is a kép mögött történik meg, tehát nem követhetjük figyelemmel a javításokat!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.