Hirdetés

Indul az ICQ alkalmazásfejlesztés



|

Hirdetés

A kedden közzéteendő ICQ 4.0 Xtraz néven egy fejlesztői platformot is kínál, amely egy nyílt API-t biztosít HTML-ben, DHTML-ben és a Macromedia Flash keretében írt alkalmazások létrehozásához, biztosításához és automatikus frissítéséhez, mondja Ronen Arad, az ICQ termékmenedzselési igazgatója. A keddi indításkor már elérhető lesz néhány ilyen Xtraz alkalmazás 1- és sokszereplős játékok, képeslapküldő és fotó feltöltő funkció formájában, ezek még az év folyamán újabb játékokkal, térképekkel, személyes pénzügyi modulokkal és video sessionökkel bővülnek. Az Xtraz alkalmazások az ICQ kiszolgálókon fognak lakozni, így az AOL auomatikusan frissíteni tudja, és a felhasználónak nem kell a letöltésükkel bajlódnia. A modulokat kezdetben az AOL partnerei fejlesztik, később azonban fejlesztők is készíthetnek új alkalmazásokat, amelyeket benyújtanak az ICQ-nak, az pedig elérhetővé teszi őket más felhasználók számára is. Az ICQ-nak jelenleg 8 millió felhasználója van, elsősorban az USA-n kívül, akiknek 80 százaléka nem angol anyanyelvű.

Új elem még a feljavított Super Message felhasználói felület, amely egyetlen ablakban konszolidálja a működést, a Follow Me elem, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó mobiltelefonra is továbbíthassa az ICQ üzenetet, valamint az integráció a márciusban beindított ICQ Universe társadalmi hálózati szolgáltatással. A szoftver keddtől ingyenesen letölthető az icq.com címről, egyelőre angol nyelven, amit hamarosan követ a német, portugál, spanyol és kínai verzió is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.