Hirdetés

Ingyenes wifi Pekingben



|

Három mobilszolgáltató együttműködésének köszönhetően egész Peking területén ingyenes internetkapcsolathoz juthatnak hozzá a felhasználók.

Hirdetés

A China Mobile, a Unicom és a Telecom az egész várost szeretné 2Mbps sebességű, ingyenes, vezeték nélküli interneteléréssel lefedni. A csatlakozáshoz csupán egy My Beijing felhasználói fiókra van szükség, és három évig szabadon lehet hozzájutni a világhálóhoz. A dologban van azonban egy apró csavar: a felhasználóknak kötelező megadni telefonszámukat. 

A pekingi lakókat nem nyűgözte le az ötlet, mivel a kormány keze van benne, bár egy illetékes azt nyilatkozta, hogy a telefonszámra csak a személyazonosítás miatt van szükség, és csak azok helyzetét követnék le, akik a "társadalom biztonságát veszélyeztetik". Megvan persze a veszélye, hogy a telefonokra kéretlen üzenetek érkeznek, és nem tudni, hogy a három éves kipróbálási időszak leteltével felszámítanak-e díjat a szolgáltatók az internethasználatért, de a kezdeményezés - ha nem is ebben a formában - mindenképpen figyelemre méltó.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.