Hirdetés

Instagram fotók keresése helyalapon



|

Egy svéd keresőmotorral, a Worldcammel betekintést nyerhetünk a világ felhasználóinak Instagrammos képeibe.

Hirdetés

Érdekelne, hogy milyen belülről a NASA űrközpont, esetleg szeretnéd megtudni milyen Instagram stílusban a kilátás New York nagy felhőkarcolóiból? Mostantól olthatod a maró kíváncsiság által felkorbácsolt szomjadat, hisz egy új webalapú keresőmotor segít szinte mindent kikutatni, amit mások okostelefonokkal fényképeztek.

 

 

A Worldcamnek nevezett keresőmotort, amivel hely alapon lehet kutatni az Instagramos képek között, a svéd Kinda like a big deal névre hallgató kreatív egyesület hozta létre. Oskar Sundberg, Per Stenius és csapatuk a keresőmotor megalkotása során az Instagram, a Foursquare, a Geonames, és a Geoplugin API-jait használta. De miről is szól ez a történet? Röviden arról, hogy a Worldcam az Instagramba feltöltött képek helyalapú információit átbogarászva képes a felhasználók számára érdekes helyszíneken készült képeket kikutatni és megjeleníteni. Általa megtudhatjuk, hogy mivel foglalatoskodnak, mit tartanak érdekesnek az emberek szerte a világon.

 

 

A Worldcam használata nagyon egyszerű. Először is be kell pötyögnünk a jobb oldali rubrikába a város nevét ahol keresni szeretnénk, majd ezután a baloldaliban kell megadnunk a közterület nevét, ami utcaneveken túl a híresebb épületeket és üzleteket is magába foglalhat. Ezután már csak a keresésre kell kattintanunk, hogy sorban megjelenhessenek az adott helyszínen készült Instagram alkotások.

 

 

A Cupertinoban lévő Apple főhadiszállás épületébe korábban kevesek juthattak be, de mostantól ez sem lehetetlen. Persze arra fel kell készülni, hogy olyan iKépekkel lesz tele a virtuális túra, mint a 4 dolláros iSaláta. De megnézhetjük a Sixtusi-kápolna belsejét is, bár elméletileg nem volna lehetséges fényképezni odabent.

Kíváncsiak voltunk, hogy a szerkesztőségünkből vajon mit mutat a kereső. Egészen pontosan egy darab gépecskét:

 

 

Azt le kell szögeznünk, hogy a belső terek körbejárására a Worldcam nem alkalmas, de arra kiváló, hogy kis felbontású, zajos, filterekkel agyonnyúzott képeken keresztül ismerhessük meg, mit tart érdekesnek a többi felhasználó. Persze csak azok a képeket láthatók, amik kaptak lokációs taget, ám abból van bőven és lesz is még. Ebből is látszik mi minden kerül fel az internetre. Habár azon vitatkozhatnánk, hogy érdemes-e helyalapú információkat megosztani az interneten, az vitathatatlan, hogy érdekes túrát tehetünk az olyan szolgáltatások által, melyek a helyalapú információkat más szolgáltatásokkal ötvözik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.