Hirdetés

Intel: jövőre négymagos CPU-k



|

A tervek szerint az Intel 2007 elején szállíthatja le az első négymagos processzorait.

Hirdetés

A gyorsaság azért olyan fontos, hogy mielőbb újra megerősíthessék piaci előnyüket, amit az elmúlt időszakban az AMD jelentősen megtépázott.

Az új Clovertown névre keresztelt processzor összesen négy magot tartalmaz, melynek köszönhetően még tovább növekedhet az egységnyi idő alatt történő adatfeldolgozás, s eközben ráadásul kevesebb az áramfelvétellel, mint a hagyományos egymagos megoldások esetében.

Elsősorban szerverekbe szánják a Clovertownt, kétfoglalatos kidolgozásban, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag nyolc CPU dolgozhat együtt. A cég egy sajtótájékoztató keretében be is mutatott egy ilyen prototípust működés közben, azt azonban nem árulta el, hogy a négy processzor egy tokban helyezkedik-e el, vagy két duálmagos megoldást "ragasztottak össze". Az egytokos elhelyezés sokkal hatékonyabb volna, mivel így egyszerűbb és gyorsabb az információcsere, az erőforrásaikat pedig meg is tudják osztani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.