Hirdetés

Intel: újabb elvesztett peres ügyek



|

Hirdetés

Történt ugyanis, hogy az Intel a napokban visszavonta azon korábbi vádját, miszerint a VIA Technologies megsértett bizonyos, az Intel által az Egyesült Államokban levédetett szabadalmakat. Az Intel és a VIA ezen vádponttal kapcsolatos ügyét egyébként január 22-én tárgyalta volna a bíróság, azonban a két cégnek sikerült peren kívül megegyeznie, az Intel jogi képviselõi pedig villámgyorsan leszögezték, hogy a VIA örüljön, hogy most ennyivel "megúszta" a dolgot, és vigyázzon, mert ha a jövõben megpróbál megsérteni néhány Intel szabadalmi jogot, annak nagyon komoly következményei lehetnek.

A VIA Technologies képviselõi az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy õk már a peres ügyek kezdetétõl fogva tudták, hogy a VIA egyetlen Intel szabadalmi jogot sem sértett meg, vagyis az Intel egyáltalán nem saját tulajdonának védelmében, hanem sokkal inkább különbözõ marketing megfontolásokból perelte be a VIA-t. Az Intelnek azonban nem jött be a számítása, ugyanis a közelmúltban lezajlott összes bírósági tárgyalásokból a VIA került ki gyõztesen, igaz az utolsó ügyben peren kívüli egyezségre került sor. Az egyezségrõl egyébként annyit lehet tudni, hogy egyik cég sem fizet különbözõ összegeket a másiknak, valamint, hogy természetesen a VIA is ejtette azon korábbi vádjait, miszerint az Intel megsértett néhány VIA által levédetett szabadalmat. Szakértõk szerint a VIA és az Intel között immár jó ideje folyó pereskedés ezzel teljesen véget is ért, a VIA pedig mindenképpen a peres ügyek gyõztesének tekinthetõ, ami az Intel számára nem kis presztízsveszteséget jelent.

A cikk elején említettem az Intel Broadcom-féle peres ügyét is, melyrõl azt kell tudni, hogy az Intel a közelmúltban 82 millió dollárra perelte a Broadcom céget, mondván, hogy az megsértett két Intel szabadalmi jogot, a bíróság pénteken kihirdetett ítélete szerint azonban az Intel vádjai megalapozatlanok voltak. A bíróság szerint ugyanis az egyik, egészen pontosan egy a tömörített videojel kitömörítésére alkalmazott processzorral kapcsolatos szabadalom körül semmi probléma nincs, azonban a Braodcom nem sértette meg azt; a másik, számítógépes hálózatokkal kapcsolatos szabadalmi joggal kapcsolatban azonban bizonyos problémákat talált a bíróság, mely szabadalmakat a Broadcom ráadásul meg sem sértett. Az Intel nagyon csalódott a bírósági döntéssel kapcsolatban - nyilatkozta a határozat kihirdetését követõen Chuck Mulloy, az Intel szóvivõje, aki nem kívánt nyilatkozni az ügyben, hogy az Intel vajon fellebbez-e a Broadcom-üggyel kapcsolatban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.