Hirdetés

Internet-cenzúra Kínában



|

Kína előszeretettel cenzúrázza az internetes tartalmakat.

Hirdetés

Kína előszeretettel cenzúrázza az internetes tartalmakat is, ha éppen szükségét érzi. Természetesen legtöbbször politikai ok áll a háttérben - a tajvani vagy tibeti függetlenségi törekvések propagandáját csírájában elfojtják – de a pornográfia is előkelő helyen áll a tiltólistán. A nyugati hírszolgálatok oldalai általában elérhetőek, de akad kivétel ez alól is: a BBC oldala például igen figyelemre méltó kivétel.

 

 

 

wikipedia_logo.jpg

 

 

Az angol nyelvű Wikipedia már többször került letiltásra, aminek történetét az online lexikon egyik oldalán precízen vezeti is.

 

Egyes szakértők szerint a Kínába látogató több ezer turista előszeretettel nézi a Wikipediát a nyaralása alkalmával is, és valakinek magas politikai körökben szöget üthetett a fejébe, hogy az oldal kitiltása igen rossz PR az országnak. Inkább választották az elegáns megoldást: csak a kínai változatot blokkolják, az angolból pedig kiszűrik a Tibetre és más, a már fentebb említett témákra vonatkozó bejegyzéseket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.