Hirdetés

Ismerd meg az amazonasi őserdőt a Google Street View segítségével



|

Mostantól a lenyűgöző Rio Negro partvidékét, az őserdőket és a környékbeli falvakat is megcsodálhatjuk a Google Street View közreműködésével.

Hirdetés

Új látnivalókkal bővült a Google utcanézegetőjének szolgáltatása, ugyanis felkerült a Steet View adatbázisába közel 50 ezer kép a Föld egyik legszebb látnivalójáról, az amazonasi őserdőről.


A Google munkatársai tavaly augusztus óta készítettek fényképeket az Amazonas Sustainable Foundation támogatásával, melyeket - egyéb jármű híján - triciklire szerelt, speciális Google kamerákkal sikerült kivitelezniük egy csónakkal mozogva a helyszínek között. Az akció következményeképpen a Google Street View segítségével bárki bepillantást nyerhet eme csodálatos élővilág hétköznapjaiba, elég hozzá egy internetelérhetőség és némi szépérzék.

A Google munkatársainak akciója azért is nevezhető meglepőnek és elismerése méltónak, mivel a Street View a nevéből adódóan leginkább városi térképezésre szakosodott, egészen más jellegű a Rio Negro partvidékének feltérképezése, mint amit eddig megszoktunk tőlük. Mindenesetre az élmény újszerű, bőven megér egy próbát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.