Hirdetés

Ismét működik az Apple-t provokáló PlayFair



|

Hirdetés

Az Apple a múlt hónapban lezáratta a PlayFairt, amely lehetővé teszi, hogy az Apple iTunes szolgáltatásáról letöltött AAC fájlokat olyan platformokon is le lehessen játszani, melyeket az Apple nem támogat. Ezt úgy oldja meg, hogy eltávolítja a számból a DRM mechanizmust.

A projekt új nevet - Hymn - kapott, közölte a projekt karbantartója, Anand Babu, aki elmondta, hogy a szolgáltatás két helyen is elérhető ( http://playfair.org , illetve http://hymn-project.org címen) egy amerikai host szolgáltató szerverein. Babu a múlt hónapban arról beszélt, hogy USA-n kívüli szolgáltatót keresnek. „A szolgáltató pontosan tisztában van a Digitális Millennium és DRM kérdésekkel, és hajlandó minket megvédeni, amennyiben az Apple megint le akarna minket záratni”, olvasható Babu e-mailjében, amelyben hírt adott a PlayFair visszatéréséről.

A projektet korábban az OSDN tulajdonában lévő SourceForge.net nyílt forráskódú szoftverfejlesztő webhely fogadta be, de visszavonulót fújtak, amikor az Apple a DMCA-ra hivatkozva pert helyezett kilátásba.

A szoftver új verziója, a 0.6.0 lényegében teljesen átírt változat, amely érintetlenül hagyja a védett AAC fájl metaadatait, így az Apple felhasználó azonosítóját is. „Ez is azt bizonyítja, hogy a célunk a tisztességes felhasználás és nem a kalózkodás, ami segíthet jogi küzdelmeinkben”, olvasható a két webhelyen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.