Hirdetés

Itanium hiba: egy érdekes Compaq dokumentum



|

Hirdetés

Ahogy arról az elmúlt napokban beszámoltunk, különbözõ, magukat megnevezni nem kívánó források szerint az Intel elsõ 64 bites processzora, az Itanium nem állta ki a Compaq Computer rendkívül kemény tesztjeit, vagyis a Compaq szerint az Itanium processzor architektúrájában hiba van. A probléma létezését igazolja az alábbi "kényes" Compaq dokumentum is, mely az elmúlt napokban került nyilvánosságra.

"Ez egy nagyon kényes dokumentum, mely azzal foglalkozik, hogy napjainkban miért számítanak még mindig hiánycikkeknek az Intel cég Itanium processzoraira épülõ rendszerek, valamint ez a dokumentum megpróbál választ adni arra a kérdésre is, hogy miért nem kaphatók még mindig azok a sok esetben már hónapok óta hivatalosan bejelentett szerverszámítógépek, melyek az Intel Itanium mikroproceszor architektúrára épülnek.

Úgy döntöttünk, hogy egészen addig nem dobjuk piacra ezeket a termékeket, amíg az Intel Itanium processzor nem teljesíti sikeresen az összes belsõ tesztünket, vagyis amíg a tesztelõk áldásukat nem adják az említett processzorokra, illetve rendszerekre.

Az Itaniumos rendszereken számtalanszor lefuttatott kemény tesztprogramok alapján kijelenthetjük, hogy mind a 733 MHz-es, mind a 800 MHz-es Intel Itanium processzorban hiba van, ugyanis ezen chipek nem állták ki a szabványosított stabilitási tesztjeinket. A tesztjeinkben több forrásból származó Intel Itanium chipeket fogtunk vallatóra, azonban egyetlen darabnak sem sikerült teljesítenie az általunk használt teszteket. A probléma hitelt érdemlõen az Intel Itanium processzorok problémája, vagyis nem a mi rendszereinkben van a hiba. Az üggyel kapcsolatban felvettük a kapcsolatot az Intellel, munkatársaink pedig minden tekintetben együttmûködnek az Intel szakembereivel.

Mivel az Intel Itanium chipekben található hibát eddig még nem sikerült izolálnunk és azonosítanunk, egyelõre kérdéses, hogy hogyan lehet majd orvosolni. Véleményünk szerint olyan hibáról van szó, mely minden Itanium processzoros rendszert érint. A Compaq Computer felfüggesztette az Itaniumos rendszerek szállítását, cégünk ugyanis így próbálja megóvni vásárlóit az esetlegesen felmerülõ problémáktól. Egyelõre teljesen bizonytalan, hogy mennyi idõ szükségeltetik a probléma kiküszöböléséhez, vagyis nem lehet tudni, hogy mikor kerülnek forgalomba Itaniumos Compaq rendszerek.

Amennyiben a sajtó érdeklõdik az Intel Itanium processzorokkal kapcsolatban, kérjük, hogy irányítsák át az érdeklõdõket az Intel PR részlegéhez."

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.