Hirdetés

Itt az első Vista-specifikus vírus



|

Hirdetés

A júliusban készült vírus a Vista új, Monad kódnevű parancssorát támadja meg. Első megjelenése egy Ready Ranger Liberation Front nevű hacker-csoport vírusíró segédletében történt, annak illusztrációjaként, hogy az új Windows milyen új lehetőségeket kínál a vírusírók számára. Az eddigi Windows verziók grafikus, javarészt egérkattintgatásra épülő kezelőfelülete helyett a Vista már egy olyan megoldást kínál, mely erőteljesebben támogatja a szöveges parancsok használatát is - ezt használta ki a Second Part To Hell álnéven működő hacker.

Hihetetlen, hogy a féreg első feltűnését július 21-én, gyakorlatilag napokkal a Monad nyilvánosságra kerülése után regisztrálták. Az F-secure máris elnevezte Danom-nak (azaz Monad visszafelé olvasva) az új vírust, mivel szerintük további mutációk várhatóak a jövőben - bár pár héttel ezelőtt a legtöbb biztonsági szakember még biztos volt abban, hogy az első Vista-vírusokra még nagyon sokat kell várni.

A történteket a Microsoft egyelőre még nem kommentálta.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.