Hirdetés

Itt az iOS 8 és az OSX Yosemite, a Vodafone elismerte a kormányzati lehallgatásokat - A hét legfontosabb hírei



|

A hét számos izgalmas hírt tartogatott a technológia iránt érdeklődő újságolvasók számára. Összegyűjtöttük a legfontosabbakat.

Hirdetés

Az Apple bemutatta az iOS 8-at és az OS X Yosemite-t

Az Apple hétfőn, a WWDC 2014 konferencián mutatta be az iOS 8-at és az OS X 10.10 Yosemite-ot. A cég fejlesztői a mobil és az asztali operációs rendszert is alaposan átdolgozták, mindkét platform új alkalmazásokat és funkciókat kapott.

 

A megújult szoftvereken és egy-két egyéb érdekes fejlesztésen túl igazi újdonsággal ezúttal sem szolgált az Apple. Hiába vártuk az új eszközöket, Tim Cook,a cég vezérigazgatója és munkatársai sem az iWatch-ot, sem az iPhone 6-ot, sem az iPad Prót, sem az új MacBook Airt nem kapták elő a pulpitus alól.

Részletek >>
 

A Vodafone elismerte a kormányzati lehallgatásokat

A Vodafone pénteken kiadott Law Enforcement Disclosure Report című beszámolójában ismerteti, hogyan hallgatják le különféle országok kormányügynökségei a mobiltelefon-előfizetők beszélgetéseit. A céget más telekommunikációs szolgáltatókkal egyetemben több országban is arra kötelezték, hogy létesítsen titkos hozzáférést az adatbázisaihoz.

 

Az ügynökségek munkatársai meghallgathatják és rögzíthetik a telefonbeszélgetéseket, és bizonyos esetekben az előfizetők tartózkodási helyét is ki tudják deríteni. „Ez a legrosszabb eshetőség, amire gondoltunk” – mondta a The Guardian-nek nyilatkozva Gus Hosein, a Privacy International jogvédő szervezet ügyvezető igazgatója.

Részletek >>

Hirdetés

180 műholddal indul a Google globális netszolgáltatása

A Google hamarosan elkezdi új, globális internetszolgáltatása kiépítését. A keresőóriás az egymilliárd dolláros költségvetésű „űrinternet projekt” keretében 180 műholdat lő fel alacsony Föld körüli pályára, amelyek segítségével olyan térségekben is elérhetővé tenné az internetet, ahol – mint például Afrika egyes részein – nincsenek kiépített földi hálózatok.

 

A Google komolyan veszi a fejlesztést, az elmúlt hónapokban számos elismert szakembert igazoltak műholdas cégektől. A projektet Greg Wyler, az O3b Networks alapítója vezeti; a startupba a Google is beszállt némi tőkével.

Részletek >>


Héthüvelykes okostelefont mutatott be a Samsung

Tabletszámba menő okostelefont mutatott be kedden a Samsung: a Galaxy W-be egy 16:9 képarányú, 720 x 1280-as felbontású, 7 hüvelykes képernyőt rakott a gyártó.

 

Az LTE-A-kompatibilis készülék belsejében egy négymagos, 1,2 GHz-es processzor dolgozik 1,5 GB RAM társaságában. A beépített tárhely mérete 16 gigabájt, a hátlapi kamera 8 megapixeles. A hatalmas, Android 4.3-at futtató kézülék energiaellátását egy 3200 mAh-s akkumulátor biztosítja.

Részletek >>
 

Örökre búcsúzik a PSP

A Sony úgy döntött, hogy közel az összes piacon befejezi a PlayStation Portable (PSP) kézikonzol forgalmazását. A Sony Észak-Amerikába már az év elején beszüntette a PSP forgalmazását, június végétől pedig Európába és Japánba sem szállítanak többet.

 

A PSP az elmúlt években egyre gyengébb eladásokat produkált. A legutóbbi statisztikák 2012-ből származnak, addig összesen 76 millió fogyott belőle.

Részletek >>

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.