Hirdetés

Jobban kell védekezni a kémprogramok ellen



|

Hirdetés

Az Írországban megrendezett Virus Bulletin konferencián Eric Chien, a Symantec egyik biztonsági kutatója felhívta a figyelmet arra, hogy a kémprogramok egyre nagyobb fenyegetést jelentenek, és egyre trükkösebb megoldásokat használnak fel a felhasználók megtévesztéséhez. A szakember szerint a kémprogramok az egyéni és a vállalati felhasználók számára is egyaránt komoly kockázatot jelentenek. Ezen kártékony szoftverek révén rendkívül fontos adatok is kiszivároghatnak a legnagyobb cégektől is.

Eric Chien ismertette a leggyakrabban előforduló kémprogram technikákat. Ezek közé tartozik a billentyűzetfigyelés, a viselkedéselemzés és a képernyőképek lementése is. A szakember szerint a támadók ilyen általánosan használt technikákkal is képesek megszerezni a felhasználók nevére, korára, nemére, internetezési szokásaira vonatkozó információkat. Megtudhatják a leggyakrabban keresett kifejezéseket, és az online vásárlásokra vonatkozó szokásokat.

Egyes felmérések szerint az USA-ban az alkalmazottak egynegyede már biztosan áldozatul eset valamilyen kémprogramnak. A felmérésben résztvevők 87 százaléka előtt nem ismeretlenek a kémprogramok, és 57 százalékuk szeretné, ha több oktatásban részesülne ezekkel a szoftverekkel kapcsolatban. A felhasználók kémprogramokhoz kötődő oktatásának fontosságára Eric Chien is felhívta a figyelmet, ugyanis a védelmi eszközök megfelelő használata mellett erre is nagy hangsúlyt kell helyezni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.