Hirdetés

Jön a Samsung miniatűr MMC kártyája



|

Hirdetés


A cég már megkezdte a MMCmicro kártyák mintáinak előállítását, amelynek méretei 12mm x 14mm x 1.1mm - mondta el Chae Su Yeon szóvivő. A termékek árait nem hozta nyilvánosságra, ahogyan a kártyákat tesztelő cégek nevét sem. Az új szabványú kártyák tömege kevesebb, mint a harmada a csökkentett méretű multimédia-kártyáknak (RS-MMCs), amelyet közvetlenül ez előtt fejlesztettek ki. "Nincsen semmi baj az RS-MMC kártyákkal. Csak éppen a mobiltelefonok egyre kisebbek és kisebbek lesznek, és az emberek nagy kapacitású kártyákat szeretnének használni." - mondta Chae. Az MMCmicro kártyák 10Mbps sebességgel olvassák, és 7Mbps sebességgel írják az adatot, és kezdetben 32MB, 64MB, valamint 128MB tároló-képességű változatai lesznek. Összehasonlításképpen: az RS-MMCs 2.18Mbps olvasási, és 2.08Mbps írási sebességgel rendelkezik.




Az MMCmicro 128MB-s verziója körülbelül 60 darab 5-megapixeles digitális fényképet, vagy közel egy órányi QVGA-felbontású videót (320 x 240 pixel) képes tárolni. A Samsung állítása szerint az új kártyákat 100 000 alkalommal lehet újraírni vagy törölni.



Michito Kimura, az IDC Japan mobileszköz-kutatási részlegének vezető elemzője szerint az új kártya kifejlesztése a Samsung-tól csupán egy mozzanata egy sor olyan lépésnek, amelyet a mobil-készítők a memóriakártyák minimalizálására tettek; februárban a SanDisk mutatta be a Transflash kártyáját; ugyanebben a hónapban a Motorola bejelentette, hogy néhány modelljében ezt a szabványt fogja alkalmazni. A Transflash kártyák 11mm x 15mm x 1mm méretűek, és szintén 32MB, 64MB és 128MB kapacitásúak. "Az új fogyasztói eszközök egyre kisebbek, vékonyak lesznek, a piacnak pedig egyre kisebb, könnyebb és relatív nagy kapacitású kártyákra van szüksége" - mondta Kimura. A Samsung a Multimedia Card Association (MMCA) szervezetével dolgozik együtt az új memóriakártyák szabványosításának érdekében.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.