Hirdetés

Jön az új mobilos Google Maps



|

Tabeltekre szánt appon is dolgozik már a Google, Androidra és iOS-re egyaránt.

Hirdetés

Sokat változott a Google Maps asztali verziója, és mint kiderült, a mobilos kiadás is hamarosan ráncfelvarrást kap. A mobilos szó alatt a webóriás az Androidot és az iOS-t is érti. A jövőben mélyebb integrációra számíthatunk az értékeléseket illetően, amelyeket a Zagat kezel (a Google korábban megvette a céget). Helyet kapnak majd a szolgáltatásban a beépített ajánlatok, a felfedezés funkció és a dinamikus újratervezés, amely akkor jöhet jól, ha baleset van az úton. 

A Google külön appon is dolgozik, amely kifejezetten tabletekhez készül. Erre valamikor a nyár folyamán számíthatunk majd. Érkezett még három új Google Maps API is, amelyek az androidos fejlesztőknek nyújthatnak segítséget. Ezek egyike egyébként egy olyan módot tartogat, amelynek a feladata az lesz, hogy meghatározza, mit csinál a felhasználó: autóban van, biciklizik vagy sétál. 

A webóriás MapMaker programjában jelenleg 200 ország vesz részt, a Street View pedig már 50 államot fed le. A weben is jól terjeszkedik a Google Maps, ugyanis több mint 1 milliárd oldalon vannak beágyazott térképei. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.