Hirdetés

Jóslat a jövő operációs rendszereiről



|

Hirdetés

A Microsoft jelenleg körülbelül 90 százalékban uralja ezt a szegmenst a Windows-zal, ez azonban 2007-re 58 százalélkra esik vissza, ahogy új eszközök jelennek meg. „Az operációs rendszerek nem tűnnek el, és nem is haladnak egyetlen egységes platform felé”, magyarázza. „A különböző feladatok különböző operációs rendszert igényelnek, és mivel igen sokféle eszköz fog megjelenni, így a Microsoft piaci részesedése törvényszerűen csökken.” Az IDC előrejelzése szerint 2007-ben a Windows részesedése 58 százalékra csökken, míg a kommunikációs eszközökön futó operációs rendszerek piacán a Symbian részesedése 17 százalék lesz. A kommunikációs szegmensben a Microsoft körülbelül 6 százalékot ural, míg a digitális videorögzítők 5 százaléka Linux alatt fog futni.

Ugyanígy vegyes marad a szerver operációs rendszer piac, ahol a Unix variációk 36, a Windows 35, a Linux 15 százalékot képvisel. A cégek IT főnökei számára az informatikai rendszereken használt eszközök széles spektruma miatt és a rendszerek egyre bonyolultabb mivolta okoz fejfájást. „A bonyolultság elképesztő mértékben nő”, vélekedik Saxena. „2012-re az adatátvitel a kliens eszközökről a központ felé fogja kitenni a forgalom 45 százalékát, és beágyazott eszközök milliárdjaival fogunk találkozni”.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.