Hirdetés

Jövőre valós időben kémkedne az FBI



|

Az ügynökség alanyi alapon minden amerikai lakos chatelését naplózná.

Hirdetés

Meglehetősen érdekes cikkel rukkolt elő tegnap az RT hírportál, amely alapján a még manapság is büszkén a szabadság földjeként emlegetett Egyesült Államok egyre „orwellibb” módokon próbál kémkedni a választópolgárai után. A beszámoló szerint Andrew Weissman, az FBI általános tanácsadója a National Press Clubban összegyűlteknek múlt héten elmondott beszédében kihangsúlyozta, hogy az FBI a jövő év elejétől kezdve valós időben kívánja naplózni a lakosság teljes chatelését, méghozzá alanyi alapon, tehát bármiféle bírói végzés nélkül figyelnének mindenkit.


Az úriember szerint ez elméletileg úgy működne, hogy valamiféle szabályozással a chatszolgáltatások üzemeltetőinek kötelezővé tennék az adatok valós idejű továbbítását a rendszerükbe. A problémát alapvetően az jelenti, hogy az általa „kiberterroristáknak” nevezett egyének miatt bevezetni kívánt megoldás kikerülése több módon is nevetségesen egyszerű, lényegében csak a célszemélyeket nem lennének képesek megfigyelni.


Ezen felül természetesen az aggregált információkat évekre visszamenően több példányban tárolni kellene, miközben a teljes adatbázisnak kereshetőnek kellene lennie. A rendszer üzemeltetéséhez döbbenetes mennyiségű erőforrásra volna szükség, a hatékonysága megkérdőjelezhető lenne, a jogi és etikai problémák ecsetelésébe pedig inkább nem mennénk bele.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.