Hirdetés

Június végére itt a 250 dolláros Nexus 7 tablet



|

Sőt, kevesebb mint 250 dollárért lesz kapható a Google 7 hüvelykes táblagépe.

Hirdetés

A pcworld.com szerint egy névtelen Google alkalmazott megerősítette, hogy hamarosan, pontosabban még e hónap végén megjelenik a Google olcsó táblagépe. A Nexus márka alatt forgalomba kerülő készülék gyártója az Asus lesz.

 

Korábban még májusra datálták a pletykák az új gép megjelenését és gondban volt a Google a megfelelő gyártó felkutatásával is. Végül az Asus-ra esett a választás, aki bizonyosan képes lesz megfelelő designt és minőséget biztosítani a Google márkamodellnek. Eric Schmidt annak idején előre bocsátotta, hogy csakis a legmagasabb minőségű táblával lépnek piacra, nem adnak alább a minőségből. Ugyanakkor a Kindle Fire miatt az is cél, hogy az olcsó táblagépekkel versengjenek, mindenesetre mi nagyon szeretnénk, hogy az alacsony ár és a magas minőség egymásra találjanak végre.

 

 

A pletykák szerint négymagos Nvidia Tegra 3 központi egység hajtja majd az eszközt, melyen Android 4.1 (Jelly Bean) fut majd. Ez annál is inkább valószínű, mert az Asus éppen januárban jelentette be MeMo 370T modelljét, mely történetesen 7 hüvelykes képernyőt és Tegra 3-at kapott, emellett 250 dollár alatti árral dicsekedhet. A dolog azonban még mindig kétesélyes, mert közben az Nvidia készített egy referencia-dizájnt 200 dollár alatti áron hozzáférhető táblagépekhez, megeshet, hogy ez alapján faragják majd ki a Nexust. Mindenesetre június végén jön a Google IO konferencia, ami egy szinte kötelező alkalom a bejelentésre – hamarosan minden kiderül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.