Hirdetés

Júniusban indulnak a Microsoft új frissítései



|

Hirdetés

A MU és a WSUS eredetileg 2004 első felében kezdte volna meg működését, de az indulást többször is elhalasztotta a szoftvercég. A Microsoft eddig az augusztusban megjelent Windows XP Service Pack 2-vel való elfoglaltságával magyarázta a késedelmet; legutóbb 2005 első felét jelölte meg az átadás dátumának, és ezt már várhatóan be is fogja tartani.

A MU a jelenlegi Windows Update szolgáltatás utódja lesz. Ez az egyesített szolgáltatás több Microsoft termékhez szolgáltat majd frissítéseket, nem csupán a Windows-hoz. Ezt a szolgáltatás leginkább a fogyasztók és a kisvállalkozások veszik majd igénybe, ahogyan a Windows Update-et is.

A WSUS a már létező Software Update Services (SUS) segédeszközt fogja felváltani, amely a Microsoft díjmentes frissítés/gyorsjavítás kezelő segédeszköze a vállalati felhasználók számára. Az új változat újításokat tartalmaz a javítások eljuttatásában; az állapot-jelentések, a hálózati kihasználtság terén; valamint fejlettebb implementációs és adminisztrációs flexibilitást hoz a felhasználók számára.

A MU-hoz hasonlóan a WSUS is kínál majd javításokat a Windows operációs rendszer és az Office XP, az Office 2003, az SQL Server, az MSDE (Microsoft Desktop Engine), az Exchange 2000 Server és az Exchange Server 2003 termékek számára is - közölte a Microsoft kedden. A WSUS kliens a Service Pack 3-mal ellátott Windows 2000- vagy annál korszerűbb Windows operációs rendszereken futni fog (ebbe bele tartozik minden egyes Windows XP kiadás is). A WSUS szerverprogramhoz már egy Service Pack 4-gyel ellátott Windows 2000, vagy Windows Server 2003 szükségeltetik majd.

A WSUS jelenleg a kibocsátás előtti végleges kiadás stádiumában érhető el. A termék azóta számos névváltozáson esett át: eredetileg SUS 2.0-nak neveztél el, májd Windows Update Services. A mostani nevét (Windows Server Update Services) az idén kapta a termék.

A WSUS kibocsátása után körülbelül egy hónappal a Microsoft egy frissítés megjelenítését tervezi a Systems Management Server (SMS) 2003-hoz az új rendszereken keresztül. Az SMS a Microsoft vállalati konfiguráció-menedzsment szoftvere, amely szintén használatos a javítások továbbítására.

Jelenleg a felhasználók néha különböző eredményeket kapnak a Windows Update, az SMS, vagy a Microsoft Baseline Security Analyzer-ével ellenőrizve a rendszer frissítés iránti igényeit. Az új rendszer valószínűleg kiküszöböli majd ezt a problémát - mondta el Jason Leznek, a Microsoft egyik termékmenedzsere.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.