Hirdetés

Kalózpárt alakult Amerikában



|

A svéd Piratepartiet mintájára megalakult a Pirate Party Utah államban.

Hirdetés

Az állam a bányaszerencsétlenség miatt gyakorta szerepel a hírekben, így a sokakban felmerülhet, hogy a párt egész egyszerűen csak lecsapott a kínálkozó alkalomra, hogy növelje ismertségét, népszerűségét.

 

Ezt természetesen cáfolja a szervezet, elmondásuk szerint hosszú ideje dolgoznak már a párt megalakításán, és ugyan együtt éreznek az áldozatokkal és családtagjaikkal, az időzítésen nem lehetett változtatni. Feltehetnénk a kérdést, hogy ugyan miért nem, de nem tesszük.

 

 

utahparty.jpg

 

 

Hogy miért éppen Utah? Valószínű, hogy Orrin Hatch utahi szenátor miatt esett a választás az államra - Hatch ugyanis a szerzői jogok egyik lelkesebb védője az Államokban. Ő volt az, aki benyújtotta azt a bizonyos törvényjavaslatot, mely szerint aki jogvédett anyagot tölt le az internetről, annak számítógépét haladéktalanul meg kell semmisíteni. (Tényleg csak zárójelben jegyzem meg, hogy épp ezért volt rendkívül vicces, mikor a Wired magazin hírül adta, hogy a szenátor jogtalanul használ egy szoftvert saját weboldalának működtetésére.)

 

Ray Jenson, az új szervezet vezetője egyelőre nem indul semmiylen pozícióért. Elmondása szerint egyelőre a párt megerősítésén, illetve a felmerült problémák megoldásán dolgoznak.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.