Hirdetés

Kanadában anonim marad az internet



|

Az országban mindenkit megillet az anonim internethasználat joga.

Hirdetés

A döntés kiindulópontjának számító eset a kanadai Saskatchewan tartományban történt, ahol egy felhasználói fiókot gyermekpornográfiával hoztak kapcsolatba. A rendőrség az account adatait tároló Shaw Communications szolgáltatóhoz fordult, így derült fény az elkövető Matthew Spencer személyére. Az eljárásról a Kanadai Legfelsőbb Biróság megállapította, hogy bár a rendőrség jóhiszeműen járt el, a jövőben már csak bírósági végzéssel férhetnek hozzá internetes oldalak felhasználóinak adataihoz.

Hirdetés

A döntés kétségtelenül hosszadalmasabbá teszi a hatóságok munkáját, ám Thomas Cromwell indoklása szerint mindenkit megillet az anonim internethasználat joga és a személyes adatok védelme. Az ítéletet sem a rendőrség, sem a kormány nem üdvözölte, mivel a bürokrácia újabb szintjének beiktatásával nehezebbé válik a bűnözők és a terroristagyanús elemek tevékenységének és kommunikációjának nyomon követése. Egyes szervezetek viszont kimondottan örülnek, szerintük az anonimitás jó hatással van a szabad véleménynyilvánításra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.